5 tips to create your own personal style

saFrom now on I will give you some tips about style/blogging/fashion every Tuesday! This time I’d like to talk about how to create your own personal style.

1. The first step is to look for inspiration. Find somebody who best captures the style you love. Whether that’s a celebrity, a fashion blogger or your friend. What does this person wear a lot? Look and shop for similar pieces.

2. Understand your body. What are the best parts of your body? Focus on the areas that you like best; choose clothing and accessories to highlight them.

3. Trust your own instincts. No matter what the hottest designers and stylist are saying, the only person you have to please is yourself. Buying an article of clothing that you hate just because it’s trendy is never a good idea. It will end up laying in your closet until you throw/give it away.

4. Get down to basics. No matter what your personal style, every spectacular wardrobe has to start with a few basic pieces. Think of a pair of black pants, white shirt, jeans, little black dress, leather jacket and comfortable heels.

5. Take a look at your current wardrobe and decide what you really like or what you wish you could change. I always ask myself this: ‘if I saw this item hanging in stores, would I purchase it?’ if the answer is no, it’s time to goodbye.

jee

Vanaf vandaag ga ik je elke dinsdag tips geven omtrent stijl/bloggen/mode etc. Dit keer ga ik het hebben over hoe je jouw eigen stijl creëert.

1. Ga op zoek naar inspiratie. Vind iemand die, volgens jou, een super leuke stijl heeft. Of dat nou een beroemd persoon is, een mode blogger of een vriendin. Wat draagt deze persoon vaak? En wat vind je zo leuk aan haar stijl? Kijk en koop soortgelijke items.

2. Kijk goed naar jouw lichaamstype. Wat vind je het mooist aan jouw lichaam? Koop kleding en accessoires die dit accentueren.

3. Vertrouw jouw eigen instincts. Het maakt niet uit wat de coolste designers of stylisten zeggen, jij bent de enige persoon die het mooi hoeft te vinden. Een kledingstuk kopen alleen maar omdat het ‘hip’ is, is nooit een goed idee. Waarschijnlijk eindigt het dan ergens in de kast, tot dat je het weg gooit/geeft.

4. Begin met basics. Elke spectaculaire/eigen stijl heeft wat basic kledingstukken nodig. Ik heb het bijv. over een zwarte broek, wit shirt, jeans, zwart jurkje, leren jas en comfortabele hakken.

5. Duik jouw eigen kast in en beslis welke kledingstukken je echt leuk vindt en wat je anders wil zien. Als ik m’n kast aan het opruimen ben vraag ik mezelf altijd af ‘of ik het opnieuw zou kopen in de winkel nu’ en als het antwoord nee is geef ik het weg.

Share:

2 Comments

    • stephsa 26 October 2015 / 10:00

      Niet de mijne hoor! Haha :) Graag gedaan! Liefs

Leave a comment